Alam Sari, Bangi Selangor
Please register to join Alam Sari Community Forum.
Only 1 minute registeration:
1. username
2. email add
3. password

DONE! Automatic activation.

From
Alam Sari Community Forum
http://alamsari.forumotion.com/


Alam Sari, Bangi Selangor Community Forum
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Dinar Emas Darul Ehsan, Goldbar dan GoldCoin Amsyiq baru dilancar

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
padli



Posts : 7
Join date : 2011-02-13

PostSubject: Dinar Emas Darul Ehsan, Goldbar dan GoldCoin Amsyiq baru dilancar   Sun Feb 13, 2011 12:26 am

salam, sebelum pergi kepada produk, tuan-puan dipersilakan untuk membaca info2 berkaitan emas spt info ini :

Ni sedikit info pasal emas. Kalau mengikut rekod 5 thn lepas,return emas setahun adalah 35%...ASB dlm 8-10% shj...ini bermakna,kalau simpan dlm ASB hari ni 10k,nilai tu akan jd 20k after 7 years.tp kalau simpan emas nilai 10k hari ni,nilai tu akan jd 20k after... 3 years je (ikut prinsip Rule of 72 utk double up value of investment), which is half of ASB period.

emas 916 pd 2001 berharga RM48/gram dan melonjak pd 2010 kpd
RM150/gram maknanya kenaikan 300% dlm masa 9 thn jer...

Prinsip buat untung dgn emas adalah Beli Masa Harga Rendah dan Jual Semula Masa harga Tinggi.kalau beli emas hari ini dgn nilai 10k,after a year,nilai itu akan bertambah sbanyak 35% iaitu lebih kurang RM13,500 . Kalau lebih bijak lagi,leh pajak emas tu d Ar Rahnu dan beli emas lagi guna duit yg Ar Rahnu bagi tu...


Emas ni boleh dibeli dlm bentuk dinar (91.6) atau bar (99.9),so of courselah 99.9 nilainya lagi tinggi drpd 91.6...market skrg, 99.9 = RM154/gram dan 91.6 = RM150/gram....Boleh beli emas pd harga termurah iaitu setengah Dinar dgn harga RM3xx jer.....



kami merupakan wakala a.k.a stokis dinar darul ehsan yg dipelopori oleh ust othman hamzah mantan imam masjid negeri selangor.
stok emas kami sentiasa tersedia, tidak perlu menunggu sehingga dua minggu atau berebut2 untuk mendapatkan stok.delaer dan agen emas amsyiq boleh mendapatkan bekalan dr kami.

tuan puan yg lain berminat nak simpan emas hubungi wife saya.
salsabila : 019-2855949

Link to:

http://syeikhulmaqari.blogspot.com/




Back to top Go down
View user profile
padli



Posts : 7
Join date : 2011-02-13

PostSubject: stok di bandar seri putra   Sun Feb 13, 2011 1:54 am

salam,

semua org berbicara dengan penuh minat emas PG..
emas PG semakin popular.
tahukah saudara ada syarikat bumiputera yg telah berjaya mengeluarkan produk emasnya sendiri?
http://syeikhulmaqari.blogspot.com/
syarikat dipelopori oleh bekas masterdealer PG ini telah melancarkan 4 produk emas tulen yg mampu menyaingi mana2 pengeluar emas tempatan sekiranya disokong oleh pembeli emas tempatan.

persaingan sihat dijangka akan menguntungkan pengguna dan kita pembeli emas..
anda berminat memiliki emas?
berminat memilki emas dgn mudah?
bukan menunggu sehingga 2,3 minggu baru dapat stok?

ini alternatifnya : dinar emas darul ehsan,stok tersedia.
produk kami 1 dinar : 6xx ,setengah dinar :3xx,goldbar 10g ;15xx,,goldcoin 25g : 38xx
hubungi isteri saya yg merupakan wakala dinar darul ehsan : 019-2855949, para dealer dan agen dinar darul ehsan boleh mengambil stok dr wakala.
syarat menjadi dealer belian 10k sahaja dan anda mendapat mendapat komisen/diskaun sertamerta 1.5%
urusniaga dan mengambil stok boleh dilakukan di bandar seri putra.terima kasih

Back to top Go down
View user profile
padli



Posts : 7
Join date : 2011-02-13

PostSubject: Re: Dinar Emas Darul Ehsan, Goldbar dan GoldCoin Amsyiq baru dilancar   Thu Apr 14, 2011 5:36 pm



FAQs:


(1)Mengapa semakin ramai yang mula menyimpan dinar dan emas fizikal? Apa faedahnya?


•Emas penyimpan nilai terbaik dan kalis inflasi.
•Harga emas sentiasa meningkat sekaligus melindungi wang simpanan anda dari susut nilai.
•Emas aset yang mudah dicairkan dan laku di mana sahaja pada bila-bila masa.
•Mempelbagaikan bentuk simpanan masa depan selain wang tunai, saham dan hartanah. Emas adalah pilihan simpanan paling selamat sepanjang zaman.
•Tiada siapa yang pernah mengeluh rugi selepas menyimpan dinar/emas.


(2)Berapa peratus kenaikan nilai/ harga emas setiap tahun?


•18 % hingga 35% (rujukan: Bank Negara Malaysia)
1 dinar emas pada 19.04.2005 = RM243
1 dinar emas pada 03.03.2011 = RM661


•Perbandingan kenaikan emas dan keuntungan pelaburan lain:
AXX = 8% setahun (belum dizakat)
Txxxxxx Hxxx = 5% setahun
Kxxx = 5.8% setahun


(3)Adakah ini MLM atau Scam pelaburan?


•Tidak sama sekali. Anda tidak perlu menebalkan muka mencari kepala, downline, upline, saudara, sepupu, rakan sekerja atau sahabat lama untuk menjadi ejen. Kami tidak minta anda jadi ejen pun!
•Cukup untuk anda beli dan simpan. Anda tidak rugi.
•Ini adalah pembelian barang secara runcit. Anda beli, anda dapat dinar/emas fizikal.
•Terserah kepada kreativiti anda untuk buat apa sahaja terhadap emas tersebut samada simpan, jual apabila emas naik atau rahn (pajak) di Ar Rahnu untuk mendapatkan wang segera.


(4)Di mana nak simpan emas tersebut?


•Kalau anda rahn (pajak), tentulah selamat dan duit hasil rahn (pajak) itu disimpan di bank.
•Simpan di ‘safety box’ di bank. Hubungi mana-mana bank untuk info lanjut. Kos RM16-25 sebulan.


(5)Rugikah buat ‘PERSONAL LOAN’ jika digunakan untuk membeli emas?


•Interest rate PERSONAL LOAN = 3.25% - 5.5% setahun. Kenaikan nilai emas 18 % - 35% setahun.
•Ambil kalkulator dan cuba kira kerugian anda dalam 10 tahun jika buat loan utk membeli emas.


(6)Bila nak mula? Berapa jumlah minimum diperlukan untuk miliki emas?


•Sekarang! Anda tidak rugi membeli emas/dinar sekarang.
•Tiada istilah terlambat kerana harga emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.
•Anda boleh bermula dengan jumlah kecil iaitu ½ dinar Darul Ehsan = RM3xx sahaja.


(7)Tulenkah? Bagaimana cara termudah untuk mengetahui ketulenan emas kami?


•Ya, emas kami tulen. Boleh diuji ketulenannya di ibupejabat kami di Shah Alam.
•Cara termudah, cuba rahn(pajak) di Ar Rahnu Agrobank. Ar Rahnu akan menguji ketulenan emas/dinar. Jika palsu atau saduran, Ar Rahnu tidak akan terima.


(8)Kena zakat tak?


•Ya, sekiranya lebih dari nisab: Nisab emas LZS RM10,650. Jika kurang tiada zakat dikenakan. Emas yang di rahn (pajak) tidak wajib zakat.


(9)Di mana nak jual emas kalau naik harga?


•Pihak kami (kaunter HQ di Shah Alam) sedia membeli semula emas/dinar anda pada waktu itu dengan harga semasa (harga ‘We Buy’).
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Dinar Emas Darul Ehsan, Goldbar dan GoldCoin Amsyiq baru dilancar   

Back to top Go down
 
Dinar Emas Darul Ehsan, Goldbar dan GoldCoin Amsyiq baru dilancar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alam Sari, Bangi Selangor :: Finance Management :: Finance Management-
Jump to: